Hawkedon House, Suffolk




Hawkedon House is beautiful brick and flint house that overlooks the undulating Suffolk countryside and has recently been completely renovated. Tom was originally asked to make sense of the oddly angled swimming pool and its relationship with the house. This resulted in an amphitheatre-esque re-profiling of the garden so that the pool ‘spoke’ to the house.

A flamboyant planting scheme would have been a mistake. Instead Tom mimicked the surrounding landscape of trees and arable fields using huge topiary, multi-stemmed shrubs and grasses.

Despite its minimalist appearance, the garden appears different every day owing to its interaction with the elements and ideal aspect for sunsets.

It was shortlisted for the Society of Garden Design awards 2014, the Association of Professional Landscapers awards 2015, and was featured in the January 2014 edition of Homes and Gardens magazine.

  • Hawkedon House Suffolk Thomas Hobyln Suffolk Garden Design
  • Hawkedon House Suffolk Thomas Hobyln Suffolk Garden Design
  • Hawkedon House Suffolk Thomas Hobyln Suffolk Garden Design
  • Hawkedon House Suffolk Thomas Hobyln Suffolk Garden Design
  • Hawkedon House Suffolk Thomas Hobyln Suffolk Garden Design
  • Hawkedon House Suffolk Thomas Hobyln Suffolk Garden Design
  • Hawkedon House Suffolk Thomas Hobyln Suffolk Garden Design
  • Hawkedon House Suffolk by Thomas Hoblyn Suffolk Garden Design
  • Hawkedon House Suffolk Thomas Hobyln Suffolk Garden Design
  • Hawkedon House Suffolk Thomas Hobyln Suffolk Garden Design
  • Hawkedon House Suffolk Thomas Hobyln Suffolk Garden Design
  • Hawkedon House Suffolk Thomas Hobyln Suffolk Garden Design
  • Hawkedon House Suffolk Thomas Hobyln Suffolk Garden Design
  • Hawkedon House Suffolk Thomas Hobyln Suffolk Garden Design

Hawkedon House is beautiful brick and flint house that overlooks the undulating Suffolk countryside and has recently been completely renovated. Tom was originally asked to make sense of the oddly angled swimming pool and its relationship with the house. This resulted in an amphitheatre-esque re-profiling of the garden so that the pool ‘spoke’ to the house.

A flamboyant planting scheme would have been a mistake. Instead Tom mimicked the surrounding landscape of trees and arable fields using huge topiary, multi-stemmed shrubs and grasses.


Share this Page