Thomas Hoblyn Suffolk Garden Design and Cambridge Garden Design
Thomas Hoblyn Suffolk Garden Design and Cambridge Garden Design
Thomas Hoblyn Suffolk Garden Design and Cambridge Garden Design
Thomas Hoblyn Suffolk Garden Design and Cambridge Garden Design
Thomas Hoblyn Suffolk Garden Design and Cambridge Garden Design
Thomas Hoblyn Suffolk Garden Design and Cambridge Garden Design

The Grange project turned into a bit of a mathematical exercise as the existing garen was disproportionate to the wonderful gothic-style house. Tom spent ages fiddling around with grids and various applications of the Golden Section rule to arrive at deliberate, proportionally pleasing divisions of the garden.

An extension to the house required Tom’s involvement in helping it sit comfortably in the landscape. The interior designer had a Moorish, Mediterranean theme going on inside, so Tom carried this on outside too: in particular, the boules-like path to the tennis court; a hard-wearing, self-binding gravel, edged in steel and planted with walnut and Holm oak.

The clients have a large family and the sawn York terrace adequately copes with family gatherings. Perennial borders planted in such a way as to mimic the surrounding countryside are juxtaposed with the panoramic views.

A small Moorish pool and fountain on the terrace provides a pleasing sound and extending this watery theme is a linear bed of blue Iris as though linking with the pond.

From the drawing room one has a fantastic view of the pond. Tom decided to lower the level further in order to see more of it and create a formal lawn that doubles up as a games pitch. Planting around the house is very traditional with blowsy peonies sitting with English roses and lavender.

As is often the case, the clients have become good friends with Tom thereby ensuring regular visits. This included a huge wedding with marquee on the formal lawn and the garden providing an excellent backdrop to the day.

The Grange project turned into a bit of a mathematical exercise as the existing garen was disproportionate to the wonderful gothic-style house. Tom spent ages fiddling around with grids and various applications of the Golden Section rule to arrive at deliberate, proportionally pleasing divisions of the garden.

An extension to the house required Tom’s involvement in helping it sit comfortably in the landscape. The interior designer had a Moorish, Mediterranean theme going on inside, so Tom carried this on outside too: in particular, the boules-like path to the tennis court; a hard-wearing, self-binding gravel, edged in steel and planted with walnut and Holm oak.

The clients have a large family and the sawn York terrace adequately copes with family gatherings. Perennial borders planted in such a way as to mimic the surrounding countryside are juxtaposed with the panoramic views.